Day 8: Hiking and biking in the Ardennes

 Zaterdag 30 juli

Alweer heeft Jasper deze nacht doorgeslapen. Amai al drie keer deze vakantie! Misschien moeten we gewoon in vakantie blijven... We nemen Jasper bij ons in bed en knuffelen er op los. Om 6u30 staan we op en gaan we naar beneden. We zien reeds een prachtige zonsopgang. 


Tom gaat naar de bakker, terwijl ik Jasper zijn flesje geef. 



Om 7u is Tom al terug van de bakker. Het is dan ook dichtbij, slechts op 5 minuten wandelen van het vakantiehuisje. Ryan is ondertussen ook wakker geworden. Terwijl Jasper speelt op zijn speelmat, kunnen wij ontbijten. Na het ontbijt starten we vrolijk met het ochtendwasje. 



Om 9u15 starten we met de wandeling. We doen een wandeling van ongeveer 4,6 km. De wandeling start aan de kerk van Paliseul. Dit ligt ook slechts zo een 7-tal minuten van ons vakantiehuisje. De zon schijnt al goed volop. Ik smeer Jasper nog goed in met de zonnecrème. Hij is het ondertussen ook al goed gewoon al dat insmeren... 




We wandelen op goed begaanbare paden met de buggy. Jasper geniet volop. 




Op de wandeling heb je als bezienswaardigheid "Pont Marie-Thérèse. De ideale plek voor een fotoshoot. 








We wandelen verder en de Jasper is ondertussen in slaap gevallen. 



Gelukkig wandelen we nu wat meer in de schaduw. Opeens spot ik een slang op de wandelweg! 




Het valt ons ook op dat er gewoon geen wandelaars zijn... Het is heel rustig op de wandeling. Jasper blijft goed doorslapen. 








Eens we terug in de straat van het vakantiehuisje wandelen, zien we nog een slang liggen op de baan... Ze gaat toch moeten oppassen voor een auto... 


Jasper is ondertussen wakker geworden en kan dan zijn patatjes eten. Het is inmiddels 11u20. Tom en Ryan bereiden de spaghetti, zodat we vanavond verse spaghetti kunnen eten. Tom maakt ook een portie voor Jasper, maar dan met tofoe. Deze kan hij dan morgenmiddag opeten. Na zijn patatjes mag Jasper nog een beetje spelen op zijn speelmat, terwijl wij nog pistolets en sandwiches eten. In het huisje hebben ze ook speelgoed liggen. Ryan haalt het speelgoed en Jasper speelt een goed uur lang met al dat leuk speelgoed.



Om 13u is Jasper moe en ik leg hem in zijn bedje. Tom en Ryan vertrekken voor hun fietstocht, terwijl ik een koffietje drink en de blog ga schrijven. Helaas komt Jasper na 30 minuten al wakker. Het lukt hem echt niet om te slapen. De kamer is niet donker genoeg. Terwijl ik Jasper troost, zijn gelukkig Tom en Ryan zich goed aan het amuseren met hun mountainbiketocht. 








Tijdens hun mountainbiketocht passeren ze even langs het vakantiehuisje. Ondertussen geef ik reeds Jasper zijn fruitpap en beslis om daarna te gaan wandelen met Jasper. Normaal valt Jasper altijd in slaap tijdens de wandeling en dan heeft hij toch nog wat langer kunnen slapen. Ik kies voor een wandeling van 3,6 km, die start vanaf de kerk. Het is wederom een goed begaanbare buggywandeling. Jasper is weer heel flink en geniet van de natuur. 




Zoals verwacht ligt Jasper na een half uur wandelen al te slapen. Ik geniet van de rust en mooie natuur op de wandeling. Wederom zie ik geen enkele andere wandelaar.









Ondertussen zijn Tom en Ryan verder aan het fietsen en gaan ze even met de blote voetjes in de Lesse. 






Na een 45-tal minuten is Jasper weer heel vrolijk wakker gekomen en wandelen we terug naar het vakantiehuisje. Terug in het huisje spelen we samen met de dino's en de blokjes. Ik bouw een kasteel, maar Jasper breekt het liever af. 




Om 18u is het alweer tijd voor ons avondwasje. Jasper gaat flink in zijn badje. Ondertussen zijn Tom en Ryan terug van hun fietstocht. Ze hebben 44 km gefietst! Na een douche en het flesje van Jasper, genieten we van een lekker drankje en de spaghetti. 


Jasper ligt rond 19u30 in zijn bedje, maar is toch wel wat onrustig. Tijdens de spaghetti bekijken we nog een film op Netflix "Beckett". De film duurt behoorlijk lang, waardoor ik geen blog meer schrijf. We zijn alle drie serieus moe. Om 22u40 gaan we slapen. Morgen blijven we nog tot ongeveer 13u30 in het huisje om daarna terug naar huis te rijden. Tot morgen. 

Weer: zonnig, 25 °C

Reacties