Day 1: An afternoon tea in Heuvelland

 Zaterdag 23 juli

Rond 6u staat Tom reeds op met Jasper, (die een heel moeilijke nacht had). Helaas vraagt Jasper nog steeds om nachtvoedingen en dit is nu al sinds halfweg mei aan de gang... (Ook ben ik sinds deze week definitief gestopt met borstvoeding.) Er zijn wel al eens nachten geweest dat hij langer doorsliep, maar met zijn groeiende tanden en groeispurten kunnen we onze eigen doorslaapnachten slechts op 1 hand tellen... Hierdoor loopt de ochtend een beetje moeizaam (koffer nog snel inpakken met kledij en toiletgerief) en vertrekken we pas rond 10u30 richting Heuvelland. De koffer ligt tamelijk goed vol met dat we nog reisbedje en eetstoel meehebben voor onze Jasper. Het eerste logement kon dit niet zelf voorzien. Daardoor zit ik dus nu ook vooraan in de auto en zit Jasper zijn eerste keer alleen achteraan in de auto. 


We stoppen nog even bij de action, zodat Tom kan kijken of ze een hoesje hebben voor zijn nieuwe gsm. Helaas hebben ze geen van zijn formaat. Wel heeft Tom een nieuwe thermos gekocht, zodat we als het nodig zou zijn warm water in de thermos kunnen doen, zodat Jasper een warm flesje melk kan drinken. Kan eventueel handig zijn als we een langere wandeling deze reis willen doen. 


Daarna rijden we door tot aan onze bestemming voor deze middag in het mooie Heuvelland. Jasper slaapt de hele rit door in de auto.


Net voor 12u arriveren we bij Deb's Tea Garden. Hier hebben we afgesproken met tante Melanie en peter Wim om samen te smullen van een Windsor tea. De bedoeling was om nog een wandeling te kunnen doen, maar die gaan we vandaag skippen. We kiezen een plekje in de schaduw en installeren Jasper zijn nieuwe compacte eetstoel van de Ikea! Voor slechts nog geen 19 euro! Jasper kan meteen beginnen met zijn lekkere zelfgemaakte aubergine-aardappel-kip maaltijd van de mama! Zijn thermosje heeft zijn maaltijd weer goed warm gehouden.


Na Jasper zijn maaltijd, drinken we een lekker fris biertje, cola - zero, limonade. De middagmaal kan nu voor ons ook starten. Jasper is weer zeer goedlachs. Hij lacht naar iedereen die iets komen drinken en eten. Enkel zijn er wel een aantal wespen, die veel rond onze hoofden kwamen zoemen. En ineens sloeg Jasper een wesp dood op zijn eetstoel. Volledig in paniek, schrik dat hij een wespensteek zou gehad hebben, maar gelukkig niets te zien aan zijn rechterhandje. Alle vier keken we naar Jasper, die zonder een boe of ba er iets van maakte met die wesp. Super Powers...  







Jasper lijkt zich goed te amuseren. Ook een kaka pamper komt aan de beurt... Het koppel met de hondjes komt ze zelfs nog tonen aan Jasper, aangezien hij zo graag dieren ziet. En maar lachen en lachen. Onze Jasper maakt heel wat mensen blij vandaag. Maar ook dit kan vermoeiend zijn voor een baby. We plaatsen Jasper terug in de buggy, in de hoop dat hij een beetje zou slapen. 


Helaas slaapt hij niet. Er is gewoon te veel te zien en te lachen naar de mensen die komen en gaan. Ook de kindjes zijn voor Jasper een plezier om naar te kijken. Ondertussen starten wij met de lekkere scones, koffie en thee en talrijke taartjes. De taartjes krijgen we zelfs niet meer allemaal op. 





Om 15u10 nemen we afscheid van de familie en de mooie locatie! Jasper krijgt nog een verse pamper en daarna rijden we door naar Adinkerke. Jep, de volgende bestemming is ons eigen zeetje! Al snel valt Jasper in slaap tijdens de autorit. 


Iets na 16u arriveren we in het kleine huisje waar we tot dinsdag logeren. Jasper heeft honger en ik maak eerst vlug nog zijn fruitpap klaar (banaan en framboos). Helaas is de framboos weer een beetje te zoet en eet hij niet veel van zijn fruitpap op. De koers kijken met papa en drinken van zijn melkflesje is voor Jasper leuker.




Hierna wandelen we nog even kort langs de straatjes van enkele woonwijkjes. Jasper krijgt nog een lekker verfrisbadje na de wandeling. Ondertussen gaat Tom nog naar Delhaize voor inkopen van vanavond en morgen. Morgen gaan we naar de Plopsaland! Jasper is grote fan van Piet Piraat en om 16u morgen zou hij wel eens zijn Plopsaland held kunnen ontmoeten! 


Jasper en ik openen alvast mijn verjaardagscadeau van tante Melanie en nonkel Wim. Een zeer leuke kaart en toffe bouwcadeau! En ja, het was Jasper die niet meer kon wachten om het te openen... Dus ik moest wel openen...


Na onze douche, geef ik Jasper nog een flesje. In zijn reisbedje ligt hij eerst nog een beetje te woelen, maar rond 20u valt hij dan toch in slaap. Wij eten nog een beetje sushi en ik drink voor het eerst sinds lang, een glaasje rosé wijn. Morgen gaan we naar Plopsaland! Tot morgen! 



Weer: zonnig, 27 °C

Reacties