Day 3: The Beach and Nature

 Maandag 25 juli

Deze nacht heeft Jasper volledig doorgeslapen! Het is reeds 5u40 eens ikzelf wakker kom en Jasper komt ook wakker. Er waren helaas wel muggen in de kamer en ze hebben onze jongen ook te pakken gekregen! De komende nacht gaan we alle muggen doodslaan, die in de buurt van onze Jasper zouden komen. Gelukkig drinkt hij zijn grote melkfles volledig uit en is hij enorm vrolijk tijdens de ochtendritueel en eens wij ontbijten. 

Rond 8u30 is Jasper weer moe en slaapt hij met Tom nog een beetje in het grote bed. Ik typ nog wat blog van onze dag in Plopsaland en laat ze verder slapen. Om 9u30 komt Jasper weer wakker en maakt zijn papa wakker. We nemen enkele spullen mee en vertrekken met de auto richting het strand van De Panne. We parkeren de auto heel dichtbij, op slechts enkele meters van het strand. Ik neem Jasper op de arm. Het waait wel redelijk hard. We doen onze schoenen en kousen uit en wandelen blootvoets naar het strand. Jasper weet niet wat hij ziet. Normaal gingen we een paar uur op het strand blijven, maar met de wind is het niet aangenaam. Er is trouwens bijna geen volk hier aanwezig. 





Er liggen ook heel veel schelpjes op het strand. We moeten zeker terugkomen eens ik met Jasper schelpjes kan zoeken en verzamelen. Zo samen met zijn emmertje, hand in hand op het mooie strand. 


We keren na een 10-tal minuten terug langs het wegje naar de parking. Heel jammer. We maken nog enkele leuke foto's. 





Terug bij de auto, doen we onze schoenen aan. We nemen de draagzak en schuiven Jasper voorzichtig in de draagzak bij Tom. We nemen ons water mee en wandelen naar het Natuurreservaat De Westhoek. 



Hier kunnen we een mooie wandeling maken. Er is bijna geen wind hier en het is ook niet te warm. Tevens is het hier ook heel rustig. 







Jasper kijkt heel aandachtig rondom hem. Tijd voor een familiefoto, maar Jasper wilt naar alles kijken, behalve de camera! :) 





De duinen zijn hier ook wel indrukwekkend om te bekijken! 




In de verte zien we enkele attracties van Plopsaland! 


We wandelen verder en onze Jasper valt in de draagzak in slaap. Zo schattig toch.






Terug aan de ingang is Jasper weer wakker geworden. We hebben toch een goed uur gewandeld. Het is bijna 12u en wandelen terug naar de auto. Van hieruit stoppen we nog even in de Delhaize om ons middageten. Terug in het huisje, warm ik Jasper zijn eten op. Hij eet alles flink op! Wij eten onze lunch ook op en terwijl Jasper zijn middagdutje doet, eten wij een lekker gebakje met koffie op. 



Tom is ook moe en gaat ook nog een beetje slapen. Ik ruim nog een beetje op en typ verder aan mijn verslag van Plopsaland. Om 15u30 is Jasper wakker en geef ik hem zijn fruitpap. 


Papa Tom is ook wakker geworden en na de fruitpap rijden we met de auto naar de zeedijk van De Panne. Er is nog altijd een wind, maar toch is er tamelijk wat volk op de zeedijk. 




We wandelen de zeedijk volledig af. Jasper geniet van de wandeling in de verse zeelucht. We zien veel hondjes, waarop Jasper telkens reageert. Ook een reuzenrad en kitesurfers. 



We keren langs de binnenstad terug naar bijna het begin, waar we in de "The Saloon", elk een cocktail drinken. Als eten kiezen we voor de quesadilla met kip om te delen. Jasper keurt de cocktails goed, maar vraagt ook de nodige aandacht op. 




De alcohol is duidelijk te voelen in deze cocktails! Terug buiten kopen we nog elk een ijsje. Ik kies voor een bolletje tiramisu en Tom voor een bolletje salted caramel. Gelukkig dat ik hierdoor de alcohol minder voel. We wandelen om 18u terug naar de auto. Jasper krijgt in het huisje zijn avondwasje en vervolgens een grote melkfles. Rond 19u30 valt hij in slaap en eten wij kleine hapjes, terwijl ik het verslag van Plopsaland verder afwerk. De muggen zijn ondertussen nergens te bespeuren en rond 23u gaan we slapen. Morgen verlaten we de kust voor een volgende bestemming. 

Weer: zonnig en bewolkt, veel wind, 22 °C

Reacties